STL biedt zowel in de winter als in de zomer trainingen aan. In de winter zijn er schaatstrainingen en worden de wedstrijden gereden. In de zomer bereiden we ons voor op het schaatsseizoen door middel van een training in de gymzaal voor de technische oefeningen en een training op het Houtribhoekstrand om het uithoudingsvermogen te onderhouden en te verbeteren.

Wintertraining

IJsbaan Leisure World in Dronten heeft sinds oktober 2020 de ijsbaan definitief gesloten. We zijn vanaf het seizoen 2021/2022 gaan trainen op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam.

We hebben in de winter twee avonden waarop we trainingen aanbieden namelijk de dinsdag- en de vrijdagavond. Op dinsdagavond van 18.15 – 19.20 uur en op vrijdagavond van 19.25 – 20.30 uur. Op beide avonden worden trainingen aangeboden voor de geoefende pupillen (naar beoordeling van bestuur/trainers), junioren (13 tot en met 18 jaar) en voor recreanten en volwassenen vanaf 19 jaar. Hierbij worden de trainingsgroepen ingedeeld naar niveau. Over het algemeen is dat het onderscheid tussen recreanten en wedstrijdschaatsers. De jongste pupillen trainen op zaterdagochtend van 9.30 – 10.30 uur.

Als je wedstrijden wilt rijden, heb je een licentie nodig. Licenties kan je zelf online aanvragen bij de KNSB via MijnKNSB. Deze kan je elk jaar weer verlengen. Zonder licentie is het niet mogelijk te starten. Wil je eerst een keer proberen hoe het is, of eenmalig meedoen, dan kun je ook een (gratis) daglicentie aanvragen. Klik voor meer informatie en uitleg op onderstaande knoppen. Kun je niet vinden wat je zoekt? Voor vragen kun je altijd mailen naar, of contact opnemen met de secretaris van STL.

Zomertraining

Vanaf de maand mei wordt er elke dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 tot de zomervakantie begint een droogtraining gegeven in de gymzaal van Sportcentrum De Koploper, Badweg 21 in Lelystad. Dirk Zuidert jr. verzorgt deze trainingen. Bij de droogtrainingen doen we verschillende oefeningen om bijvoorbeeld de coördinatie, kracht en lenigheid te bevorderen. 

Iedere  donderdagavond vanaf mei (voor exacte datum zie de agenda) tot het schaatsseizoen begint is er een strandtraining van 19.15 – 20.30 uur op het Houtribhoekstrand. Voor beide avonden geldt: neem je loopschoenen, trainingsjasje en een bidon mee. Deze training is geschikt voor STL-leden vanaf de pupillen A. We verzamelen op de parkeerplaats.