1000 jaar geleden of eerder begon men te ‘schaatsen’ . Toen hadden ze nog geen ijzer uitgevonden dus deden ze dat met botten van geslachte of dode dieren. Die maakten ze een beetje scherp, bonden ze met touwen onder hun voeten vast en zo kwamen ze al een beetje vooruit. Toen er ijzer uit werd gevonden waren er al vrij snel ijzeren schaatsen in plaats van schaatsen van botten. Nederland is het enige land waar zoveel mensen schaatsen. Sinds 6 oktober 1976 bestaat onze schaatsvereniging die door Gerardus Cornelis Rense en Hendrik Leehuis werd opgericht in onze nieuwe polder.

Wij willen jong, oud, beginnend of geoefend allen plezier laten beleven aan de schaatssport op zijn/haar eigen niveau. Wij hebben diplomeerde trainers met passie voor de schaatssport die iedereen vooruit willen helpen. Ondanks dat het een individuele wedstrijdsport is staat bij ons het plezier tijdens de gezamenlijke trainingen voorop.

Sinds de sluiting van Leisure World in Dronten in oktober 2020 trainen we in de winter op het ijs van de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. In de zomer trainen we afhankelijk van de mogelijkheden in de gymzaal en/of op het strand om het uithoudingsvermogen en de schaatstechniek te onderhouden en te verbeteren. Meer hierover vindt u onder de kop Trainingen.

Onze vereniging heeft een aantal ere-leden. Personen die veel betekenen of betekend hebben voor de vereniging: Cees van Wijngaarden, Dirk Zuidert sr., Johannes van de Berg, Gerard Kok, Marten Winia en Dirk Zuidert jr.

Hieronder kunt u de statuten (inclusief latere wijzigingen), het protocol gebruik beeldmateriaal, de privacy policy overeenkomst en het huishoudelijk reglement van STL vinden. Als je lid wordt, geef je aan dat je hiermee akkoord gaat.